9. Debates

EDWARD:

Tyler se saruta…nu…se lingea in cel mai oribil si neanderthalian mod posibil cu o blonda cu bot roz si sani mari.

-O sa-mi fie dor de tine! Te iubesc! ii tipa Tyler dandu-i o scatoalca zdravana peste dosul sanatos cand individa pleca la baie.

-Idiotule! soptesc eu sperand ca m-a auzit.

-De ce ma faci asa? sare el ca ars afisand cea mai stupida fata care mi-a fost dat sa o vad.

-Pentru ca esti.

Se multumeste doar sa faca o fata de: ” Edward are sindrom premenstrual”, apoi se intorce sa saliveze la Meg, profitand de disparitia temporara a blondei bot-roz-sani-mari.

Adevarul este ca aveam o dispozitie foarte  proasta…Genul ala de dispozitie in care imi place sa filozofez despre cacatu’ de lume in care traim si ma intreb de ce nu m-am nascut copac.

-Arunci cuvinte in vant! i-am zis eu refuzand sa o las moarta, simtind dorinta irezistibila de a ma ciondani cu cineva.

Face o fata mirata si incearca sa deschida gura ca sa zica ceva, dar il intrerup:

-Arunci cuvinte in vant fara sa stii de ce. I-ai zis tipei aleia “te iubesc!” cand defapt vroiai sa ii zici “vreau sa ti-o trag pe prima suprafata plana care ne iese in cale!”

Intre timp tipa cu pricina se intoarce de la baie, iar Tyler imi arunca o privire prin care imi cere disperat sa o las moarta.

-Si care este pentru tine adevarata semnificatie a cuvintelor: ” te iubesc!”? intreaba Meg, incercand sa ma atate.Nimic nu ii ofera o satisfactie mai mare decat sa se contrazica cu mine atunci cand am momente filozofice. Nu stiu de ce mai face asta…intotdeauna pierde.Nu vreau sa ma laud, dar stiu sa intorc vorbele cand vine vorba de chestiuni filozofice. Rezultat al multor carti citite si al creierului meu mizerabil si deteriorat.

-Nimic…raspund eu sec. Totul si nimic. Poate insemna : ” vreau sa ti-o trag!”, sau ” simt afectiune pentru tine!” sau ” stiu ca trebuie sa iti spun asta pentru ca te apreciez!”, dar cu adevarat nu exista.

-Iubirea nu exista? continua Meg.

-Nu!

-Si in casatorii,  intre parinti si copii, intre doi iubiti? Ce este? intreaba o alta voce care nu ii apartinea lui Meg.

BELLA:

Nu stiu ce m-a facut  sa intru in discutia lor. Faceam curat la mesele de langa ei si atentia mi-a fost captata ca de obicei de Edward asa ca am surprins o buna parte din conversatia lor cat ca sa imi dau seama despre ce e vorba. Si, deodata, m-am trezit vorbind!

Edward se uita la mine mirat, sa se asigure ca de la mine a pornit intrebarea. Din ziua in care il cunoscusem nu-i mai adresasem nicio vorba, si totusi privirile noastre nu conteneau sa se intalneasca permanent.

-Poftim? intreba el parca incercand inca sa realizeze daca vocea imi apartinea mie.

-Spuneai ca iubirea nu exista, am zis eu antrenata, incercand sa nu ma uit la el. Atunci toate principiile dupa care am fost crescuti? Chiar venirea noastra pe lume? Nu sunt semne de iubire?

-Poate…

-Compasiunea pe care o arati unui cersetor, afectiunea fata de o persoana apropiata, pe care tu insati ai pomenit-o, aprecierea fata de un om pe care il admiri, toate sunt forme de iubire. Am continuat eu entuziasmata, de data asta privindu-l in ochi.

Edward continua sa ma fixeze, cu gandul in alta parte, incercand parca sa isi formuleze un punct de vedere.

-Ce simte un cuplu casatorit? a intrebat eu prinzand curaj.

–  Pasiunea tineretii care devine respect, apoi obisnuinta.Raspunse el sec, ca si cum asta ar fi un lucru evident.

-Doi iubiti?

-Hormoni.

-O mama si un copil?

-Instinct. Stii ca trebuie sa simti ceva pentru cea ce te-a adus pe lume, pentru perechea ta, chiar si pentru cersetorul de la coltul strazii. Spui ca e iubire, dar defapt nu e. E un sentiment abstract implantat in gandire de la nastere si pe parcursul vietii.

-Atunci tot ce exista, tot ce suntem invatati, e doar o chestie de abstract, de irealitate. Ce simti tu cand canti, ce au simtit parintii tai cand te-au conceput pe tine, totul este ireal? Venirea ta pe lume e ireala? Tu esti ireal?

Edward ma privea cu gura cascata, iar eu nu stiam de unde avusesem atata curaj sa ii vorbesc in felul asta.

-Dar, Bella!Ia loc, te rog! exclama Meg care avea o expresie ce arata un fel de victorie asupra lui Edward.

EDWARD:

Niciodata, nimeni nu ma lasase fara cuvinte. La filozofarea despre rahaturile vietii eram cel mai bun. Si totusi, cine este aceasta Bella, care s-a hotarat ca din praf, maturi si note de plata, sa prinda contur si sa capete o personalitate?

Advertisements

1 Comment

Filed under Uncategorized

One response to “9. Debates

  1. ireal… edward e ireal.. speechless:)) l-a inchis

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s